Faq

VEELGESTELDE VRAGEN

Direct antwoord op bijna al uw vragen

Heeft u een vraag over onze aanhangwagens? Op deze pagina vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. Bekijk hieronder het overzicht van alle veelgestelde vragen.

Heeft u een andere vraag?

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!

Wanneer heb ik een BE-rijbewijs nodig?

Om met een aanhangwagen of caravan te rijden hebt u niet altijd een BE-rijbewijs nodig.
Als

  • de aanhangwagen totaal (massa leeg voertuig + laadvermogen) niet zwaarder is dan 750 kg, of
  • de aanhangwagen mag zwaarder zijn dan 750 kg. Voorwaarde is dat de toegestane maximum massa van de totale combinatie (trekkend voertuig pus aanhangwagen) niet meer dan 3500 kg is.

volstaat rijbewijs B.

Voor samenstellen van voertuigen bestaand uit een trekkend voertuig van categorie B (maximaal 3500 kg) en een aanhangwagen of oplegger, waarbij:

  1. de toegestane maximum massa van de aanhangwagen of oplegger ten hoogste 3500 kg mag bedragen of
  2. de toegestane maximum massa van de oplegger meer mag bedragen dan 3500 kg mits:
  • de toegestane maximumlast onder de koppeling van de oplegger of middenasaanhangwagen niet meer bedraagt dan het verschil tussen de toegestane maximum massa van het trekkend voertuig en de massa in rijklare toestand van het trekkend voertuig en
  • de toegestane maximum aslast dan wel de som van de toegestane maximum aslasten van de oplegger of middenasaanhangwagen niet meer bedraagt dan 3500 kg.

heeft u rijbewijs BE nodig.

Vanzelfsprekend houdt u hierbij altijd rekening met maximale trekgewicht op het kenteken van het trekkend voertuig. (maximum massa geremd)

Wilt u de Toegestane Maximum Massa van uw aanhangwagen laten aanpassen?

Dan moet u uw kentekenbewijs laten aanpassen door de RDW. Afhankelijk van de wijziging van de toegestane maximum massa kan dat schriftelijk via een formulier of moet u uw voertuig laten keuren door de RDW.

Aanvraag aanpassing TMM op het kentekenbewijs van een aanhangwagen

Wielen en Bandenspanningen?

  1. Aandraaimomenten wielbouten
  2. Optimale bandenspanning:

Wielen en Bandenspanningen

Aansluitschema 7 & 13 polige stekker

Uw vraag
 

HAPERT Aanhangwagens

HAPERT Aanhangwagens behoren al 50 jaar tot de sterkste aanhangwagens in de gewichtsklasse tot 3500 kg. Alle HAPERT Azure-, Cobalt-, Indigo- en Sapphire-modellen hebben, in tegenstelling tot veel andere merken, een volledig gelast en zelfdragend frame. Bovendien is bij alle modellen is een flinke veiligheidsmarge met betrekking tot het laadvermogen ingebouwd. Die combinatie geeft u als gebruiker de zekerheid dat ze lang meegaan. In veel gevallen zelfs veel langer dan wordt verwacht.
Dat maakt HAPERT bijzonder in de markt. Wij leveren aan ondernemers en particulieren, die willen werken met de meest betrouwbare materialen. Onze robuuste aanhangwagens zijn gemaakt om iedere dag weer maximaal te presteren tegen uiterst lage kosten per kilometer.
Maak kennis met de Premium of Official Dealer bij u in de buurt en overtuig uzelf van de kwaliteit van HAPERT Aanhangwagens.